26 Nisan 2011 Salı

Shaiya tr kasma yerleri ışık ittifakı

İlk lvllerde zaten rahatlıkla 10 11 lvle ulaşabilirsiniz. Bundan sonra kasmak için 17 18 lvle kadar cornwell zindanında parti ile veya gelip ordakileri kasan yuksek lvllerle birlikte kasılabilirsiniz. 18 lvlde map 2 (arktuis) e geçip az ilerdeki harpy seirofon gözlemcilerinde 23 24 lvle kadar kasılabilirsiniz. 25ten sonra korsanların oldugu harbor limanında seri kasabilirsiniz. 30 lvl oldugunuzda maitreyan onunde ve içinde 33 oldugunuzda cloron tapınagında kasılabilirsiniz.
40a kadar cl1 40-45 arası cl2 45-48 arası cl2 sizi cok hızlı bir şekilde kasacaktır. 48den artık pandora çöl gibi haritalara geçme vaktiniz gelmiştir ancak ne yazıkki buralarda kasan birilerini yada kp partiyi bulmak cok zordur. Bu yüzden eger pandorada seri kasamayıp 5k 5k exp alacagınıza 50 lvl olana kadar cl3te toplu kesip cok daha seri exp kasabilirsiniz. Aynı zamanda topladıgınız itemlerlede para kasmıs olursunuz. 50 lvle bu dediğim yerlerde tp taşı ile KENDİM kasarak 23 gunde geldim.Yani 50 60 lvl bir arkadaşım falan kasmadı beni. 60 oldugum zamanda 50-60 arası kasma yerlerini tekrar yazarım :)
Oyunda birbirimize saygı göstermeyi unutmayalım.
İyi oyunlar...

21 Nisan 2011 Perşembe

Elementler nedir ne işe yarar




Oyunda sağda solda eleli satılır , bu silahın elesi bunlara ters gibi garip cümleler okumuşsunuzdur. O ele dedikleri silaha ve zırha basılabilen elementlerdir. Ap karşılığı alabileceğiniz bu basımlık malzemeleri pazardada rahatlıkla bulabilirsiniz.








Her element bir diğer elemente göre üstündür. Bu döngü şöyle gider.




Ateş > Rüzgar> Toprak > Su > Ateş




Bu güç dengeside o elementteki bir silahla diğer element bir zırha veya moba vurabileceğiniz hasarı etkiler. Bu etkileme şöyledir




örneğin rüzgar elementinde bir moba ateş elementli silahla normalde vurdugunuzun %40 fazlasını , su eleli bir silahla normal , toprak elementli bir silahla %50 az vurursunuz.




Bu yüzden elementli silah kullanıcaksanız hangi moblarda kastıgınıza cok dikkat edin.








20 Nisan 2011 Çarşamba

Shiya Trye başlarken ...

Öncelikle Knight Online gibi oyunları oynayıpta seven herhangi birinde bağımlılık yapacak bir oyundur. Lvl kasmanın daha eğlenceli olduğu alan saldırılarıyla toplu kıyımların yaşandığı yeteneklerin seviye seviye olduğu harika bir oyun.
Başlarken eğleniceniz bir karakter sınıfında başlayın. Yok hangisi en çok vurur hangisi ölmez demeyin hepsinin kendince artıları var. Şöyle kısaca sınıfları tanıtayım size.
Cengaver : Genellikle saldırgan yapılı vurdummu yıkarım ama vurursanız bende yıkılabilirim tarzı oyuncular içindir. Kazanılan lvllerde güç statına yuklenilerek karakterin cok kuvvetli vuruşlar yapması sağlanır.
Muhafız : Kimse beni yıkamaz tarzı oyuncular içindir. Boss keserken bossu tanklar pvpde rakibi tanklar. Lvl kasarken mob(etrafta dolaşan kesilen yaratıklar) ları tanklar.Arkasında bir rahip varsa yıkmaz cok zordur.Stat puanları genelde defansa verilir.
Rahip : Oyunun vazgeçilmezi aranan adamı. Tum gurup uyelerine can basarak dirilterek toplam hp defans ve turlu turllu statlarını arttırarak ihya eder. Ornegin 30 lvl bi rahibe bile 45 lvl cengo seni kasıyımmı diye teklifte bulunur.Çünkü cengo rahibi kasarken kendi can guvenliğini wsağlayıp kendide para kasabilmektedir :) Stat puanları saldırgan değilseniz genellikle bilgelige ve az kısmıda defansa verilir. Bir bilgelik puanı fazladan 2 puan heal vermenizi sağlar.
Okçu : Buda ben sizi parmagımda oynatırım. Yaklaşırsan indirirsin tarzı oyuncular içindir. Rakibe uzaktan saldırmasının yanı sıra rakibi yavaşlatır zehirler ve türlü türlü şekillerde rakibin statlarını düşürdüğü üçün özellikle pvpde vazgeçilmez bi karakterdir. Stat dağılımı 40 lvle kadar cengo gibi verilir. +0tan sonra stat sıfırlanıp ağırlık şansa verilirki kritik vurma ihtimali artsın.
Korucu : Oyundaki en cambaz en fırlama karakter bence. Sıkıysa yakala tarzı oyunla rakibini surekli bertaraf eder. Mitolojik dizilerdeki hızlı ama güçsüz savaşçılar gibi.
Büyücü : Oyundaki en fazla hasar veren karakterdir. Genel olarak zeka ağırlıklı stat verilirki her yapılan buyude daha fazla hasar versin. Kaçarak adam öldüren bir klastır. Hem moblara olsun hem pvpde rakibe diğer tüm klaslardan daha falz hasar verir. Bir muho ve bir büyücü beraber cok rahat bir şekilde lvl atlayabilirler.

Stat stat diyorum sürekli ama nedir bu stat olayı.Ne işe yararlar kısaca değineyim.

Güç : Cengonun vazgeçilmez statı. Adındanda anlaşılacagı gibi silah yay gibi fiziksel saldırı aletleriyle yapılacak olan hasarı artırır.
Defans: Muhonun vazgeçilmez statı. Hpnizi ve defans puanınızı artırır.Daha az hasar almanızı sağlar.
Beceri: Yapılan saldırıların başarılı olma ihtimalini artırır. Size yapılan saldırılardan kaçma ihtimalinizi artırır. Ayrıca cok dusuk oranda olsada yapılan hasarı arttırır.
Bilgelik: Rahipin vazgeçilmezi. Toplam mananızı artırır.Rahibin yaptıgı buyularin şiddetini etkiler.Örneğin can verirken her 1 bilgelik 2 can fazladan vermenizi sağlar.Ancak saldırgan büyülerde işe yaramaz.
Zeka: Büyücünün vazgeçilmezi. Yapılan hasar büyülerinin şiddetini belirler. Daha fazla hasar vermenizi sağlar.
Şans: Kritik vurma ihtimalinizi arttırır.Her 5 şans %1 kritik demek.

Modlar....
Kolay: Açmayın bile.
Normal: Görev yapıp yuksek lvl olcam ve para kascam başka charı parayla desteklicem diyorsdanız acın ama zor ve aşırı zor karakterlerin yanında cok ezik kalırsınız.
Zor: Aşırı zor açabilmek için bu modda açıp 40 lvl olmak zorundasınız zaten. Her lvlde 7 stat puanı 4 yetenek puanı kazanırsınız.2 3 yetenek ve birkaç giysi hariç aşırı zorun sahip oldugu herşeye sahip olabilirsiniz.Ancak 7 stat puanı alıyor olmanız gerçektende büyük bir dezavantaj.
Aşırı Zor: Param var gerçek parayla rün alabilirim.Yada oyunda para kasmanın kitabını yazdım haftalık aylık rünü alır parasınıda fazlasıyla toplarım diyorsanız gerçektende oynaması cok zevkli bir mod. Yanınızda bir rahiple sarı renk mobları toplayıp toplayıp cok rahat kesebilirsiniz kimseye ihtiyac duymadan bir rahiple rahatlıkla lvl alırsınız. Pvpde diğer modlara olan ustunlüğünüzde cabası.
İyi oyunlar...